Yoga voor kinderen

Yoga voor kinderen is een specifieke vorm van Yoga, met een specifieke methodologie van thema’s, verhalen en spelvorm. Ik ben oud-lerares basisschool, middelbare school en volwassen educatie. Sinds enkele jaren geef ik Raja yoga les, de authentieke mindful yoga, gebaseerd op de filosofie van Patanjali, de grondlegger van yoga, in gemengde doelgroepen. Ook heb ik workshops/yogales gegeven aan studenten, senioren (ook vanuit de stoel). Workshops geef ik nog steeds regelmatig, ook binnen scholen.

Het werken met kinderen blijft voor mij een liefdevolle bezigheid. Als oud-lerares weet ik dat kinderen heel veel profijt kunnen hebben van Yoga.
Het synchroon leren concentreren op lichaam, adem en houding, bevordert het concentratievermogen, het inzichtelijke vermogen, de cognitieve vaardigheden, verbetert de motoriek.

Zelfvertrouwen | Sociale vaardigheden | Gezondheidsklachten

Omdat Yoga geen competitief karakter heeft, is yoga een uitstekend hulpmiddel voor het ontwikkelen en bevorderen van het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden (saamhorigheidsgevoel).

Yoga kan eveneens -naast een traditionele therapeutische begeleiding en/of medicatie- een fijne ondersteuning zijn voor kinderen met o.a. ADHD, concentratie problemen, emotionele blokkades en/of gezondheidsklachten zoals astmatische aandoeningen, bronchitis, obstipatie, slaapproblemen en overgewicht.

Ook het stille kind, het hyperactieve kind is zeer goed geholpen met kinderyoga.
Wetenschappelijk onderzoek heeft voldoende bewezen dat Yoga een positieve invloed heeft op de totale persoonlijkheidsontwikkeling van elk mens, zeker ook van kinderen.