Mindful yoga in Uithoorn

Yogastijl

Op subtiele wijze worden de Chakra’s, energie punten en kanalen (energie meridianen) geactiveerd. Hierdoor is deze yogastijl veilig te beoefenen door iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden, en zeker mensen met bepaalde beperkingen.

Mijn Raja Yoga lessen zijn gebaseerd op de Yoga filosofie van Shri Patanjali, t.w.: Ashtanga Yoga (= de 8 ledematen van Yoga), oftewel het 8-voudige pad van Yoga. Ashtanga Yoga wordt ook wel genoemd Power Yoga. De kracht (power) zit hem in het mindful -met volle aandacht beoefenen- zowel van de houdingen als de ademtechnieken en de meditaties. Hiermee versterkt men niet alleen alle grove en subtiele onderdelen van het lichaam maar ook de geest, waardoor ook de mentale conditie een Power Boost krijgt!

Patanjali stelt, zeer terecht, dat Yoga niet berust op slechts een lichamelijke activiteit, z.a. bijvoorbeeld Fitness. Yoga is een authentiek wetenschappelijk leefsysteem dat ons leert om verbindingen tot stand te brengen, die elk aspect van ons wezen dóór dringen en die kunnen leiden tot een gezond lichaam en geest, gezond denken, gezond leven. Deze vorm van Yoga beoefening kan helpen om de weerstand te versterken, het eigen herstellende innerlijke vermogen te activeren. Dit kan verlichting en stabilisatie van lichaam en geest, tevens herstel van klachten bevorderen.
 

Yogapraktijk Swarda biedt ‘down to earth’ Yoga aan die voor iedereen te beoefenen is. Een les van 1,5 uur vormt een samenhangend geheel van asana’s (houdingen/oefeningen), yoga nidra, ademtechnieken, concentratietechnieken, visualisaties en affirmaties, mantra recitatie en meditatie. Op verantwoorde wijze en met diepe betrokkenheid wordt de beoefenaar tijdens de yogales begeleid. Op subtiele wijze worden de Chakra’s, energie punten en kanalen (energie meridianen) geactiveerd. Hierdoor is deze yogastijl veilig te beoefenen door iedereen. Jong en oud, beginners en gevorderden en mensen met een fysieke beperking.

Om het inzicht mee te geven waar men in wezen mee bezig is, wordt de beoefenaar tijdens de les ook ingeleid in de filosofie van Patanjali, Yoga anatomie en Yoga psychologie. Er wordt in thema-modules gewerkt, met een samenhangende opbouw.

Spreekt dit u aan, bel of mail gerust om u aan te melden.

De effecten die Yoga als way of live teweegbrengt, classificeert Shri Patanjali in 3 hoofd richtingen, te weten:

  • Body: het fysieke effect
  • Mind/Mental: het psychologische (emotionele) en cognitieve (mentale) effect
  • Soul/Spirit: het spirituele effect

De verbintenis tot stand brengen tussen deze drie zijns aspecten van de mens is de kern van Patanjali Ashtanga Raja Yoga. Waarbij vooral het tweede aspect de kern vormt. Want zegt hij: ‘Wanneer de (oorzaken van de) emoties geaccepteerd en gekanaliseerd zijn, komt die tollende geest tot rust. Dan opent zich de brug naar spirituele groei, de verbintenis met je Hogere -IK: evenwicht in lichaam en geest.

Heeft u vragen over de yogalessen of wilt u een berichtje ontvangen wanneer ik met de yogalessen of workshops ga starten? Laat dit dan weten via onderstaand formulier.

15 + 13 =

Privacy Policy
Algemene Voorwaarden